Sisteme de control acces si pontaj

Solutia ideala pentru firmele care doresc controlul angajatilor

Sistemele de control acces pot fi folosite atat pentru a impiedica patrunderile neautorizate in anumite spatii cat si pentru a tine evidenta persoanelor care au sau nu acces in anumite incaperi.

Sistemul de control electronic al accesului consta in utilizarea de catre persoanele agreate de carduri de acces (cartel proximitate, taguri de acces) la intrarea in zone de controlate sau introducerea unui COD PIN prin intermediul unor tastaturi cu cod de acces, respective autentificarea cu ajutorul cititoarelor de amprenta sau a cititoarelor de iris.

Daca firma dumneavoastra dispune de un numar mare de angajati si doriti controlul riguros al personalului in anumite zone de acces si/sau evidenta acestora (in format electronic prin intermediul unui soft specializat), va recomandam introducerea unui sistem electronic de control al accesului si pontaj.

Pentru o buna gestionare a cailor de acces, sistemele de control pe care le oferim reprezinta solutia ideala pentru firmele care doresc controlul personalului angajat. Este recomandata interconectarea sistemul de control acces cu un sistem de supraveghere video a cailor de acces.

Un sistem de control acces poate fi compus din:

Cititor de cartela, card sau tag de proximitate

Citirea cartelei de proximitate se face prin simpla apropiere a acesteia de cititor. Cititorul si cartela de proximitate nu au timp de viata limitat, problemele de functionare nu pot interveni teoretic la acest tip de sistem decat prin eventuala distrugerii fizice a card-ului (tag-ului) de proximitate, sau a cititorului.

Tastatura de acces

Este elementul clasic dintr-un sistem de securitate, care permite introducerea unui cod PIN (combinatie dintr-un anumit numar de cifre). Se foloseste independent sau in conjunctie cu un cititor de cartela, pentru a spori gradul de securitate;

Cititor de amprente sau iris

Prin memorarea si compararea in baza de date a amprentelor sau a irisului utilizatorilor sistemul, acesta poate gestiona accesul persoanelor in zonele controlate.

Cititor de cartela magnetica

In acest caz citirea cartelei magnetice se face prin trecerea acesteia prin fanta cititorului, respectiv prin fata capului magnetic de citire. Citirea cartelei magnetice presupune un contact fizic intre cartela si capul de citire, din acest motiv viata cartelei si a capului de citire este limitata. Acest tip de sistem de control al accesului este folosit in general in sistemul hotelier;

Yala electromagnetica – electromagnet (magnalock)

Reprezinta elementul de control pentru blocarea/deblocarea usilor de access.

Contacteaza-ne si impreuna vom concepe sistemul de control acces si pontaj ideal pentru afacerea dumneavoastra!