Sisteme de supraveghere video

Sisteme de supraveghere si inregistrare (monitorizare) video (TVCI – CCTV)

Vizualizati locatia dvs. oricand, non-stop, 24ore/7zile inclusiv de pe telefonul mobil (smartphone, tableta, laptop, PC, etc.) prin intermediul sistemului propriu de televiziune cu circuit inchis.

Complementar sistemului de detectie si avertizare impotriva efractiei, sistemul de supraveghere video permite beneficiarului controlul vizual al activitatii din zonele de interes a obiectivului protejat.

Un sistem de supraveghere video (CCTV – televiziune cu circuit inchis) poate fi alcatuit, in principiu, din una sau mai multe camere video si un dispozitiv de prelucrare a imaginilor video de tip DVR (digital video recording – inregistrator video digital) sau NVR (network video recording – inregistrator video in retea), folosit pentru gestionarea si inregistrarea imaginilor transmise de camerele video instalate.

Performantele unui sistem de supraveghere si inregistrare video depind de mai multi factori – rezolutia camerelor video, posibilitatea de orientare a acestora, distanta si unghiul de vizibilitate a camerelor video, suprafata si luminozitatea din respectiva locatie, calitatea de inregistrare a imaginilor video, etc.

Sistemul de supraveghere video poate fi interconectat cu un sistem de avertizare la efractie, cu echipamente de control acces, etc.

In structura unui sistem de supravegere video pot fi integrate urmatoarele componente:

Sistemul de inregistrare video a imaginilor, DVR – NVR

Este folosit pentru gestionarea, inregistrarea si stocarea imaginilor video si a semnalului audio unde este cazul. Inregistrare video poate fi setata manual, activata automat (programata la anumite ore sau zile ale saptamanii) sau programata la detectia de miscare a camerelor video.

Imaginile video sunt stocate in format digital pe un suport de inregistrare de tip HDD – Hard Disk Drive, de pe care pot fi preluate ulterior, salvate si/sau arhivate daca este cazul.

Camera video de acces

In functie de locatia in care se instaleaza (interior sau exterior), de calitatea imaginii dorite, distanta de unde se instaleaza pana la subiectul sau obiectivul ce se doreste supravegheat, suprafata si unghiul de vizibilitate, luminozitatea din spatiul supravegheat si scopul pentru care se instaleaza, camerele video pot fi montate la exterior sau interior, la vedere sau dissimulate (ascunse, mascate), fixe sau mobile (orientabile manual sau electronic atat pe orizontala cat si pe verticala).

Carcasa pentru camera video

Sunt folosite pentru instalarea camerei video de interior la exteriorul obiectivului, pentru asigurarea functionarii acestora in conditii optime, respectiv protejare a camerei video de factorii externi (apa, umiditate, praf, temperaturi inalte sau scazute, etc.)

Suport pentru fixarea camerei sau a carcasei camerei video

De tip fix (orientabil manual si fixat intr-o anumita directie) sau mobil (prevazut cu motor pentru comanda electronica de la distanta a camerei video

Iluminator in infrarosu (IR)

De obicei sunt este integrat in carcasa camerei video sau poate instalat additional, fiind folosit la iluminarea pe timp de noapte (in spectru infrarosu) a spatiului supravegheat, in scopul captarii imaginilor video

Sistem de prelucrare a imaginilor video – procesor video (Multiplexor, Switch, Quad)

Prelucreaza imaginile transmise de camerele video, si le gestioneaza pentru vizionarea lor in diferite moduri si formate pe unul sau mai multe monitoare. In functie de numarul camerelor video si de sistemul de prelucrare al imaginilor ales, pot fi afisate una sau mai multe imagini pe un monitor, manual sau automat, in mod aleator, programat, prin impartirea ecranului in 4, 8, 9, 16 sau mai multe imagini, etc.

Dispozitiv de afisare a imaginilor video (Monitor)

Monitorul este un dispozitiv folosit pentru afisarea imaginilor video. In functie de dispozitivul de prelucrare a imaginilor video, pot fi afisate simultan o imagine sau mai multe pe ecranul monitorului

Contacteaza-ne pentru sisteme de supraveghere si inregistrare, personalizate pentru nevoile dumneavoastra!